Wednesday, January 21, 2009

handphone ku...

aku sedih sgt...handphone aku jatuh n bermandi hujan selama 1 jam sebelum dijumpai oleh en. asben di tepi kereta ....moh aku citerkan dari a smpi la ke z...

citer nyer gini...smlm masa aku balik ujan lebat...jadi gamaknyer nk di jadikan citer lagi...aku pun memasukkan la hp ku di dalam poket baju kurung ku...*spesel sikit baju ni sb baju kurung mak aku...ater kalo baju aku mmg x de poket...

pas 2 masa aku dh smpi ke umah mak mertuaku..aku pun dengan bangganyer kuar ler dari kete tanpa aku sedar rupanyer hp ku dh terjulur kuar dari poket baju n terjatuh ke jalan....aku berlari-lari anak menuju ke pagar umah ..*ater nama pun ujan kan..* tanpa ku sedari handphone ku sudah menyembah bumi..lama gak la aku rasa sb aku smpi umah kul 6.30 pm n masa di jumpai oleh en. asben tue dlm kul 7.30 pm...sedih giler aku sebabnyer hp ni aku sayang sgt...udah ler aku beli masa p spore...kira gift ler dari en. asben...tp apakan dayaku...

hopefully dia elok la sebabnyer aku cepat2 keringkan n letak atas peti ais...oklah itu ajer citer sedih aku smlm....get well soon my dear hp...

*psstt...ater aku nk get ready ni..jap gi ader fire drilll...kuang3x..mus kalo ko baca ..buat2 x nmpk yer..aku dh membocorkan rahsia ni....camne aku leh tau ekkk???? jeng jeng jeng...sebabnyer aku ni fire marshalll...ahahahha cam kelakau la plak...leh plak aku ni jadi fireman...oklah cau cin cau...

5 comments:

Deqna said...

hye... camne hp dah baik ke belum?? saya pun pernah tercicir hp masa kuar dari kete. Tapi hp terus hilang & tidak dijumpai..

Mus-Lena said...

errr...Tepat jam 10 td bagaikan loceng sekolah..riiinnngggg...sume bergegas kuar termasukla aku berjalan dalam cuaca yg agak panas..Huhuh...jgn riso..aku tak nampak ko td tp aku tau apa ko lakukan ketika itu..muahahha...

Mummy Zacky n Nuyeen said...

deqna: tu arr ntah ler..kang balik baru nk tgk ok ke x...ni agaknyer ujan so x de la yg pasan..rasanyer kalo x ujan mau lesap gak...

mus: ater nama pun aku ni fire marshall harus ler tau bila timenyer fire kan...tp aku terpaksa berdiam diri jer sbnyer x mo pecah lubang...kuang2

green apple said...

kalau aku memang dah saje jadikan alasan nak beli baru

Mummy Zacky n Nuyeen said...

yer betul tu green apple..ater rasa cam nk p rendam lagi sekali jer hp tue...idea yg bernas ni..heehehh