Saturday, December 12, 2009

Hari ke 26...Nurin Afrina

Alhamdulillah..hari ni genap umo Fina 26 hari...n secara x langsung aku pun dh 26 hari berpantang..tinggal lagi 18 hari jerk lagi...huureeyyyyy...pas ni leh la makan cam2..hehehhe

Fina...makin besa makin good girl...kalo dlu masa mula2 lahir...setiap malam akan berjaga...n begitu jugak la ngan aku...mmg aku tido kalo ditolak ditmbh ...ada lah dlm 2-3 jam je kot....adussss dh biasa tido ku tidak di ganggu sejak amani dh besa ni...tp x per aku enjoy...at least masa dlm pantang leh gak ganti di siang hari..tp esok2 kalo aku dh stat keje...mau aku tido depan pc..heheh

Dah pandai nk main...siang pun dh kurang tido....geram sgt tgk pipi dia yg makin menembam tue...x sabar plak nk tunggu dia pandai senyum n stat membebel...cute kan baby time tue...

still bf and jugak aku dh mula campur ngan susu formula...sebabnyer anak dara aku ni terlalu kuat minum...3oz skali buat..n aku rasa cam susu aku x byk...aku pasan stiap kali aku bf fina...dia mesti senget2 mulut lagi mencari...so aku wat decision tuk campur...tp aku rasa fina lebih bernasib baik sb dia bf lama dari abg n kakak dia...harap2 susu aku akan bertambah dri hari ke hari..

19hb ni aku dh balik kl..sebabnyer abg zakwan ada orientasi skolah tadika dia...so aku kena la balik dulu...masa tue aku dlam 32 hari kot...selebihnyer aku sambung berpantang kt umah ku sendiri la...ntah la aku boleh handle ke x...insyaallah....

jomlah layan wajah2 nurin afrina ku yang makin notti....menjerit je keje dia kalo lambat kasi susu...gambar ni baru beberapa minit dilahirkan...besonyer mulut fina....tgh melalak la tue..time ni mama n ayah still terkejut lagi...heheehehhe sb yg kuar bunga....hari ke-2...kt umah wan...(mak mertua den)..aku di jaga selama 2 minggu oleh mak mertua aku..terima kasih banyak2 mak...






tu ajer wat kali nie....heheehhe ..(tgu ler time rajin aku menyerang...)

3 comments:

Mama Amir said...

laa..kak yani ke? hehe congrats kak on ur newborn baby girl..cumil~ :D

ChiCi said...

kojap je kan..... hari2 skrg ni kann aku alhamdulillah ko dah selamat semua dah best pun dah sihat kan...aku lakkkk..apepun untie harap nurin afrina cepat besooo yerrr leh tolong mama sepahkan umah hehehe

Mummy Zacky n Nuyeen said...

sidah: hahah..iyolah cepat jer...aku dh pun selamat..tunggu turn ko plak pas ni..then si mus...wah2 auntie ni...bukan suh fina tolong ngemas umah..ni di suhnyer sepahkan lagi..x patut2..

ita: thanks...ye la akak ler ni..hahahh...